Actuele stand van zaken Corona

Actuele stand van zaken Corona

Inmiddels is het oktober, de Coronacrisis is inmiddels weer opgelaaid. De 2e golf heeft zich eerder dan verwacht aangekondigd en is nu een feit. Via de GGD bestaat testmogelijkheid voor het Coronavirus, de reguliere zorg is anders ingericht.
Omdat het virus nog steeds onder ons is, is het van belang de algemene maatregelen na te blijven volgen: 1,5m afstand houden, geen handen schudden, hoesten in de elleboog, zakdoekjes gebruiken, frequent handen wassen. Het dragen van een mondkapje wordt niet verplicht maar wel geadviseerd. Door de geadviseerde maatregelen in acht te nemen helpen we kwetsbare mensen te beschermen.

Corona Foppen

De praktijk is zo ingericht dat aan alle eisen is voldaan om veilig zorg te kunnen verlenen.

 

Iedereen wordt verzocht telefonisch een afspraak te maken of vragen te stellen, het is niet de bedoeling dat u ‘zomaar’ binnenloopt. Vooraf vragen de assistentes naar klachten die op Corona kunnen wijzen. Kom alleen, begeleiders wachten buiten. Als u binnenkomt vragen we u gebruik te maken van het desinfectans bij de ingang. Niet meer dan 3 wachtenden bij de receptie. Alle wachtkamerstoelen staan op 1,5m afstand. We werken met plexiglasschermen, eventueel andere beschermende middelen. U hoeft zelf geen mondkapje te dragen, wij doen dat zo nodig wel.

 

We werken nog steeds veel met bellen, met het laten mailen van foto’s. Als het nodig is, en er is geen risico op Corona, dan wordt u uitgenodigd op het spreekuur. Er worden verspreid over de dag veel minder mensen tegelijk gezien, waardoor de wachtkamer zo leeg als mogelijk blijft, 1,5m afstand gewaarborgd is. De inloopochtenden om bloed te prikken zijn vervallen. Bloed prikken gebeurt nu na telefonische afspraak met de assistente. Herhaalrecepten kunnen telefonisch of via de website worden aangevraagd, dat doen we niet aan de balie.

 

Bij het geringste vermoeden van Corona verzoeken we u volgens de landelijke richtlijnen zelf een afspraak te maken voor een Coronatest bij de GGD, tel 0800-1202. Zodra de uitslag bekend is geeft u deze aan ons door, en dan kunnen we beslissen hoe uw klachten verder bekeken kunnen worden. Bent u te ziek om te komen of om naar de GGD te gaan, dan belt u ons en er volgt eventueel een eerdere beoordeling. De assistente zal u tevoren dus altijd vragen naar verkoudheidsklachten als snotteren, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts, maar ook naar diarree, geur- en smaakverlies, om het risico op Corona en de ernst van een situatie in te kunnen schatten.

 

Heeft u andere klachten dan de klachten hierboven vermeld?
Heeft u gezondheidsklachten die niet met het Coronavirus te maken hebben en die u met de assistente of de arts wilt bespreken, of twijfelt u over de ernst van uw klachten? Kijk dan eerst op www.thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen. Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Dan kunt u altijd bellen naar de praktijk.

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts op de praktijk of bij u thuis.

 

Dus, ook tijdens de coronacrisis geldt:

  • Maak u zich zorgen over uw gezondheid? Heeft u klachten?
  • Kijk op Thuisarts.nl of u er zelf iets aan kunt doen.
  • Op Thuisarts staat vaak ook wanneer u uw huisarts of specialist beter kunt bellen.
  • Bel of zoek gerust contact via internet of e-mail uw huisarts of specialist bij klachten. Dat blijft belangrijk, ook in deze coronatijd.
  • Kom NIET naar de praktijk, maar bel eerst.

 

Meer informatie over Corona
Als u vragen heeft over het Corona virus, en u bent niet ziek, bel dan met het speciale nummer 0800-1351 (gratis) van het RIVM, of bezoek de website van het RIVM, https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel. Voor uitleg over het coronavirus in begrijpelijke taal én in andere talen, ga naar de website van Pharos, https://www.pharos.nl/coronavirus/begrijpelijke-informatie-over-het-nieuwe-coronavirus/.

Veel antwoorden kunt u ook vinden op https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

 

Thuisarts.nl geeft antwoord op vragen als:

 

Herhaalmedicatie en Corona:
Gelieve herhaalmedicatie niet binnen komen bijbestellen, maar maak gebruik van de volgende veilige alternatieven:

  • Doosje/etiketje deponeren in de buiten-brievenbus
  • Telefonisch bestellen, kies 2 de receptenlijn
  • Herhaalreceptformulier  WebApp


Call Now Button
Translate »